Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 2 oktober, 2020 - 15:34
  • M/s Amorella är åter i trafik i november, enligt Viking Line. Foto: Joachim Solborg

Amorella kvar på varvet in i november

M/s Amorella blir sannolikt kvar på varvet i Nådendal in i november.

Det säger Viking Lines tekniske direktör Ulf Hagström.
- Det som dragit ut på tiden är dels att varvet inte var aktivt när grundstötningen skedde så att operationen först behövde dras igång, dels leveranstiden på den elektronik som behöver bytas ut och också reparationen av stålet, säger Ulf Hagström.
Skadornas omfattning är ännu inte helt klarlagd. Den elektroniska utrustningen som behöver bytas – främst kablar mellan automationssystem - skadades då Amorella tog in vatten, och vartefter man river ner interiören hittas fler vattenskador.
- I det utrymmet som var värst skadat hade vi omkring 1.000 ton vatten, säger Ulf Hagström.
Han tror ändå att arbetet blir färdigt inom november.
- Skadorna på skrovet var ungefär sådana som dykarna rapporterade innan vi tog henne till varvet. Att hon skulle bli kvar in i december tror jag inte, säger han.
Samtidigt riktar han ett tack till den personal som varit delaktig i arbetet.
- De har gjort ett ypperligt arbete under hela processen. De rutiner vi har övat in har fungerat på ett perfekt sätt, och jag är mycket stolt över deras insats, säger Ulf Hagström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »