Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 11 januari, 2022 - 05:57

ÅMHM vill jobba framåt trots fortsatta utmaningar

Trots ett sparbeting, minskande personalresurser och en turbulent historia verkar Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet ha fått ett nytt fotfäste och en bättre dialog mellan myndigheten och styrelsen.

Det framkommer i verksamhetsplanen för året, och myndighetschefen Susanne Perander säger att man nu vill jobba framåt.
- Det är ju ingen hemlighet att det förekommit konflikter, men jag tror vi insåg att vi är tvungna att arbeta tillsammans och föra en bättre dialog, och det tycker jag verkligen att vi har lyckats med, säger hon.
Nedskärningar i budgeten innebär trots det att de utmaningar man redan stått inför försvåras.
- Vi ligger bakom inom några av våra ansvarsområden och som vi också skriver i verksamhetsplanen väntar nu en större arbetsbörda, men den organisationsförändring vi har gjort och att ÅMHM-lagen från 2020 klargjorts ger oss goda förutsättningar att jobba effektivt och bra, säger Susanne Perander.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »