Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 21 december, 2017 - 06:13Uppdaterad: torsdag, 21 december, 2017 - 13:19

Åland blir testområde för smart energi

Allwind får stor roll i smart energi

Allwinds har en stor roll i projektet smart energi där Åland ska bli ett testområde för smarta nät och ny teknologi inom energiområdet. Allwinds ska leda hela landets exprimentverksamhet inom vindkraft.

- Projektet som sådant är ju att få till 100 procent förnyelsebar energi oavsett energiform och med aktörernas hjälp så tror jag att vi kan få till det, säger Henrik Lindqvist, vd på Allwinds.
Bland de stora internationella aktörerna kan ABB, Fortum och Valmet nämnas som ska bidra med sin kunskap för att uppnå målet. Tidigare i höst kom riksregeringen och landskapsregeringen överens om att Åland ska bli testområde för smart energi och hållbarhetsminister Camilla Gunell menar att Åland nu får möjlighet att ta del av den utvecklingskraft som finns hos de stora bolagen när det gäller smart energi.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »