Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 11 juli, 2016 - 07:50Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:14

Allt fler ungdomar vill jobba i Norden

2016 är ett rekordår för Nordjobb, där nordiska ungdomar kan jobba i andra nordiska länder under sommarhalvåret. På Åland finns denna sommar 64 nordiska ungdomar runt om på olika arbetsplatser på Åland. Sju åländska ungdomar är dessutom ute i andra nordiska länder, vilket också är ett rekord. En av orsakerna till den positiva utvecklingen tror Föreningen Nordens vikarierande verksamhetsledare Bror Myllykoski är omorganiseringen av personal. Men i allmänhet ser han också ett ökande intresse för nordiska utbyten och evenemang.
- Det tror jag att kan ha och göra med det som sker runtom oss, inte bara i vår närregion utan framförallt i Europa med flyktingströmmarna och vetskapen om vad som sker i vårt östra grannland. Det gör att vi som bor i Norden kanske värnar mer om Norden som region. Vi blir mer enade inom Norden och känner en större samhörighet, säger Bror Myllykoski.

Reporter: Emma Lindvall
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »