Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 31 maj, 2023 - 11:36Uppdaterad: onsdag, 31 maj, 2023 - 13:03

Det allmänna bostadsbidragets maximala boendeutgifter höjs temporärt

De maximala boendeutgifterna som beaktas i det allmänna bostadsbidraget på Åland höjs för ett år från och med den 1 juni, det meddelar FPA i ett pressmeddelande. 

De maximala boendeutgifter som godkänns i samband med det allmänna bostadsbidraget justeras årligen enligt levnadskostnadsindex, vid ingången av det nya året.  På Åland görs nu en extra temporär höjning på tio procent för tiden 1 jun 2023 – 31 maj 2024. Därmed kommer man i alla beslut om allmänt bostadsbidrag som görs under nämnda tid att beakta högre boendekostnader än hittills. Tack vare att höjningen är i kraft ett helt år, innebär det att alla som får allmänt bostadsbidrag har samma möjlighet att dra nytta av förhöjningen. 

FPA beaktar förhöjningen av de maximala boendeutgifterna i samband med handläggningen av en ny ansökan eller vid justeringen av redan beviljade bostadsbidrag från och med 1 juni. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »