Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 22 augusti, 2023 - 06:13Uppdaterad: tisdag, 22 augusti, 2023 - 09:22
  • Eva Ekström-Andersen. Foto: Josefina Jansson.

Alla kommuner intresserade av tillsynsenhet för hemundervisning  

Samtliga kommuner har visat intresse av att ta del av Mariehamns stads lösningar för tillsynen av hemundervisning, det enligt projektledaren Eva Ekström-Andersen, som nu kommit igång med planeringen.

Redan till vårterminen ska enheten vara verksam och målet är att få till ett så smidigt samarbete mellan föräldrar och tillsynsmän som möjligt. 

– Samarbetet med familjerna som hemundervisar är a och o, säger Ekström Andersen.  

Ett drygt hundratal barn hemundervisas på Åland i dag och av dem finns fyrtio i Mariehamn. En pool på fem till sex personer tror Ekström-Andersen att det skulle behövas för att sköta tillsynen av samtliga barn på Åland. Förhoppningen är att snabbt komma ikapp med tillsynen och underlätta för de lärare ute i kommunerna som nu sköter den.

På enheten kommer man att bygga upp ett referensbibliotek med läromedel, för att föräldrarna också ska veta vad som används i skolorna.

– Hur är språket formulerat, hur är uppgifterna utformade, passar det oss, vårt levnadssätt, våra barn?

09:20 Texten har justerats på två ställen, dels har orden "en pool" lagts till, och dels har formuleringen kring läromedel förtydligats.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »