Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 9 juni, 2021 - 06:13Uppdaterad: onsdag, 9 juni, 2021 - 09:08
  • På Åland får man nu servera alkohol fram till klockan 01.00 på natten. Arkivfoto: Mariana Olofsson.

Alkohol får serveras till 01.00

Statsrådet ändrade i går den förordning som begränsar restaurangverksamheten i och med coronaepidemin.

Olika områden får olika regler och för Åland som just nu befinner sig på basnivån gällande smittspridningen betyder det till exempel att restauranger får hålla öppet för kunder till klockan 02.00 och alkohol får serveras till klockan 01.00.

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström tycker att de nya reglerna är ett beslut i rätt riktning, men han skriver på sin facebooksida att det epidemiologiska läget är så pass bra att restriktionerna helt borde slopas, vilket också landskapsregeringen påpekat i ett utlåtande.

Löfström konstaterar att social- och hälsovårdsministeriet eventuellt kan föreslå att begränsningarna i Helsingfors och Nyland, som är mycket striktare än här på Åland, kan luckras upp till helgen.

- Då borde man samtidigt se över om begränsningarna på de områden som inte registrerat nya fall på en tid kunde slopas helt, anser Löfström.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »