Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 10 maj, 2013 - 15:12Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Alko flyttar till Maxinge

Nu är det klart att Alko flyttar sin butik från Mariehamn till Maxinge center i Jomala. Det sker i oktober. Som Ålands Radio tidigare berättat har Alko haft de här planerna ett tag och nu är det alltså klart. Däremot planerar man att öppna en ny butik i Mariehamns centrum under våren 2014, och Alko söker nu en lokal på 200-250 kvadratmeter för det. Tidigare har Alkos regionchef Ari Nyberg sagt att den nuvarande butiken i Mariehamn på Strandgatan egentligen är för stor för deras behov. -Syftet med förflyttningen är att kunna betjäna hela landskapets befolkning, men med turister och den lokala befolkningen i åtanke öppnar en butik igen i Mariehamn under nästa vår, säger Ari Nyberg i ett pressmeddelande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »