Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 11 februari, 2020 - 14:08Uppdaterad: tisdag, 11 februari, 2020 - 14:13
  • Mariehamnssossarna vill bland annat satsa på en utbyggnad av Ytternäs skola. Arkivfoto.

Äldre- och barnomsorg, stadsplanering samt kollektivtrafik prioriteras av Mariehamnssossar

Socialdemokraterna i Mariehamn har fastställt sina prioriteringar för mandatperioden 2020-2023. I ett pressmeddelande skriver man att man vill prioritera frågor som rör äldreomsorg och kommunernas socialtjänst, planering och boende, utvecklad kollektivtrafik samt skola och barnomsorg.

Till exempel anser socialdemokraterna att äldreomsorgen behöver mer personal och de vill se aktiva åtgärder och nya former för rekrytering. De vill också ha in projekteringspengar för ett nytt demensboende i stadens budget.

Vad gäller kollektivtrafiken vill socialdemokraterna bland annat att stadsbussen ska köra också på lördagar, och att kollektivtrafiken ska vara gratis för pensionärer, ungdomar under 18 år och personer med funktionsvariationer.

Socialdemokraterna vill också satsa på en utbyggnad av Ytternäs skola och ett nytt dagis i norra stan, och de tycker att staden bör utveckla och stärka språkstödet för barn inom barnomsorgen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »