Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 31 januari, 2018 - 14:31
  • Sommartiden ska upp till omröstning i Europaparlamentet i Strasbourg nästa vecka. Foto: Pressbild.

ALDE-gruppen vill slopa sommartiden

Den 68 ledamöter stora ALDE-gruppen i Europaparlamentet stöder resolutionen om att slopa sommartiden. Det berättar EU-parlamentarikern Nils Torvalds i ett pressmeddelande.

Parlamentet röstar om resolutionen i plenum i Strasbourg nästa vecka, och som Ålands Radio berättade i går har ärendet finländskt intresse då frågan kom upp i form av ett medborgarinitiativ i höstas som fångade 70.000 underskrifter.

Nils Torvalds tycker att Europaparlamentet har ett ypperligt tillfälle att visa att man är redo att slopa något som många ser som onödig EU-byråkrati.

- Jag hoppas mina finländska kolleger i de andra grupperingarna även de lyckas övertyga sina partigrupper om fördelarna med detta, skriver Nils Torvalds i ett pressmeddelande, där han också berättar att samtliga finländska Europaparlamentariker skrev under en skrivelse i detta ärende i oktober 2017.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »