• Daniel Dahlén, vd Ålcom, med den nya tv-tjänsten. Foto: Owe Sjöblom
Daniel Dahlén berättar vad som är nytt:
Publicerad: torsdag, 2 februari, 2017 - 06:31, uppdaterad: torsdag, 2 februari, 2017 - 10:06

Ålcom lanserar ny tjänst i IPTV

Numera går det att se Ålcoms IPTV även på surfplattor, i mobiltelefoner och i smart-TV och dessutom är ReTV tillbaka.

- Tyvärr är inte de svenska kanalerna med i ReTV:n ännu, det handlar om rättigheter men vi hoppas att det löser sig i framtiden, säger Daniel Dahlén, vd på Ålcom.

Om man har IPTV i till exempel surfplattan går det att se på TV var som helst i hela landet, däremot fungerar det inte utanför landets gränser på grund av upphovsrättsliga skäl. Utöver den riktiga TV:n går det att titta på tre plattor eller telefoner samtidigt.

- Med det fullt integrerade systemet och med de olika tjänsterna vi erbjuder så vill jag sträcka det så långt att vi är först i landet med detta, säger Dahlén.

Fler Nyheter

IFK förlorade i Vasa

En besviken Peter Lundberg:
Det blev förlust med 1-2 för IFK Mariehamn när dom besökte seriejumbon VPS.

Vård kan bli dyrt för skärgårdskommuner

Lis Karlsson, socialsekreterare på Föglö
Att ha en patient på ÅHS kan kosta en kommun runt 1.000 euro per dygn. I de fall där möjligheten att ge någon den vård som behövs inte finns i kommunen kan kostnaderna för specialvård och boende snabbt bli en trängande faktor.

MLK:s herrar blev trea

MLK:s herrar slutade på tredje plats i tennisens division 2 utomhus efter att dom spelade oavgjort 2-2 i den sista matchen mot ESTE82 i helgen.

Skatter höjs och klumpsumman ökar

Riksdagsledamot Mats Löfström
Bensin- och tobaksskatten höjs, de lägsta pensionerna höjs och klumpsumman ökar med drygt 4,1 miljoner euro i det budgetförslag som landets finansministerium presenterade i fredags.

"Förhastat beslut om ny färja"

Stig Fellman och Gun-Britt Gullbrandsson
Att upphandla elfärjan var ett förhastat beslut som inte kommer att innebära ökad tillgänglighet för skärgårdsborna. Det menar Föglö kommunpolitikerna Stig Fellman och Gun-Britt Gullbrandsson, som tillhör valmansföreningen Föglölistan.

IFK möter VPS

Ikväll ska IFK Mariehamn möta seriejumbon VPS i Vasa i fotbollsligan och matchen börjar 18.30.

Rättegång om penningtvätt utan misstänkt

Huvudförhandlingarna mot den åländske man som står åtalad för grov penningtvätt i Egentliga Finlands tingsrätt i Åbo inleds i brådskande ordning så fort mannen är gripen och förd till Åbo uppger man från tingsrätten.

Salmén och Lindholm vann KM

När Eckerö golf höll klubbmästerskap i helgen så var det Anna-Karin Salmén och Johan Lindholm som stod som segrare i respektive klasser.

Holmström 34:a i Alliansloppet

Isac Holmström kom på 34:e plats i Alliansloppet i Trollhättan som är en tävling på rullskidor över 48 km.