Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 12 april, 2021 - 16:12Uppdaterad: måndag, 12 april, 2021 - 16:12

Ålänning döms för att ha planerat mord på ”Kapten Klänning”

I dag föll domen i Stockholms tingsrätt mot den åländska man i 50-års åldern som stod åtalad för förberedelse till mord på den våldtäktsdömde tidigare polischefen Göran Lindberg, kallad Kapten Klänning.

Enligt åtalet åkte mannen från Åland till Sverige beväpnad med en kniv och en strumpa med en tyngd i. Planen var att hitta Göran Lindbergs hästgård. Mannen hade också sammanställt en lista på sexbrottsdömda svenskar som han avsåg leta upp.
Mannen hittade inte hästgården. Istället kontaktade mannen psykiatriska avdelningen på Sankt Görans sjukhus i Stockholm där en läkare slog larm.
Mannen döms nu för förberedelse till mord i ett fall. Mannen har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning som visar att han vid tiden för undersökningen inte har en allvarlig psykisk störning. Mannen döms till fängelse i tre år och sex månader och att stanna kvar i häktet tills domen vinner laga kraft.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »