Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 19 januari, 2022 - 13:31Uppdaterad: onsdag, 19 januari, 2022 - 17:14
  • Bilden har censurerats. Foto: PRIVAT

Ålandstrafiken hackades med penisbild

Ålandstrafikens elektroniska anslagstavla vid Bussplan i Mariehamn utsattes för ett ovälkommet intrång i går, tisdag.

Transportbyråns byråchef Kim Nordling säger att man kontaktades av en utomstående som sett att det fanns en opassande bild på skärmen.
Nu utreder man hur intrånget har kunnat gå till.

- Det är en skärm där man tagit sig in och lagt upp olämpligt innehåll. Så fort vi fick veta det spärrade vi skärmarna, säger han.
Skärmarna hålls släckta tills man tillsammans med Åda och leverantören av tekniken rett ut hur intrånget gått till. Troligen tar det hela onsdagen.

- Det här är väldigt beklagligt och visar att vi behöver täcka upp en sån här lucka. I och med att ett ovälkommet intrång skett så behöver vi säkerställa att det inte sker på nytt och att de nödvändiga åtgärderna vidtagits, säger Kim Nordling.

Kim Nordling tror att det här bara ett enstaka intrång, och han har inga uppgifter om att det skulle vara någon fara för resten av landskapsregeringens nätverk.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »