Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 18 augusti, 2021 - 05:48Uppdaterad: onsdag, 18 augusti, 2021 - 14:15

Åländskt rekord i finländska besökare förutspås

Alla tiders rekord i finländska besökare, det förutspår Niko Micklin, kommunikations och -försäljningsansvarig på Visit Åland.

Åsub redovisade nyligen rekordsiffror i finländska hotellgäster för juni månad och Niko Micklin tror alltså att vi också kommer få rekordsiffror för sommaren i sin helhet.

-Vi har ju sett och hört när vi pratat med branschen att det har funnit massvis med finländska resenärer här, säger han.

Enligt Niko Micklin fanns det ifjol större regionala skillnader i besökare men att trycket i år varit mer jämnstort över hela Åland.

Han påminner samtidigt om att det behövs mer än en bra högsäsong för att fylla hålet som uppstått på grund av pandemin.

-Det är för tidigt att säga att faran är över. Vi har fortfarande en lång höst framför oss, och det har lämnat så stora spår och sår hos turistföretagarna så det kommer behövas många säsonger för att man ska återhämta sig, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »