Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 6 april, 2021 - 17:13Uppdaterad: tisdag, 6 april, 2021 - 17:14
  • Bild från Norrtäljepolisens Instragram-konto. Foto: Henrik Ackelman

Åländskt privatplan i nöd över havet

Räddningstjänsten i Sverige larmades under måndagens morgon, runt 09:35 svensk tid, om att ett flygplan riskerade att gå ner i Ålands hav.

Ett mindre enmotorigt privatplan med en pilot och en passagerare som startat på Åland fick problem under färden, rapporterar Norrtelje Tidning.

– Planet skulle efter starten vidare till en plats på Åland, men fick problem i den dåliga sikten och ymniga snöfallet och hamnade över Ålands hav. Planet hade dåligt med bränsle och riskerade att gå ner i vattnet, sade Rickard Rundgren Björk, Räddningsskeppare RS Räfsnäs, vid 11.40-tiden på måndagen, till Norrtelje Tidning.

Det blåste vid tillfället stormvindar, enligt Norrtäljepolisen. Både sjö- och flygräddningen tillkallades, och med hjälp av en av sjöräddningsverkets helikoptrar kunde planet lotsas mot Norrtäljeviken och in över land, till Görla landningsbana, där det kunde landa tryggt.
Även räddningsbåtar följde planet in mot Norrtälje om det skulle störta i vattnet, men i slutändan kom ingen av de två personerna till skada.

- Det var ett allvarligt tillbud som hade kunnat sluta illa om de inte hade fått hjälp, skriver polisen i Norrtäljeområdet på sin Facebooksida.
 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »