Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 22 juni, 2011 - 12:57Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Åländskt helikopterföretag drabbas av uppskjuten upphandling

Brist på finansiering skjuter upp valen av de företag som i framtiden ska sköta läkartransporter med helikoptrar i Finland.Det betyder en osäker väntan för Ålandsägda Skärgårdshavets helikoptertjänst som idag sköter läkartransporterna på Åland och i Egentliga Finland.- Det är förstås en svår situation för oss att vänta, säger företagets VD Kenneth Krogius.Företaget som ägs av Wiklöf Holding hoppas kunna ta hem anbudsstriden som återupptas tidigast i augusti. Anledningen till fördröjningen är att företaget Finnhems, som snart tar över administrationen av transporterna, anser att pengarna man tilldelats från staten inte räcker till. Alla offerter företaget fått in är större än de 11,8 miljoner euro man tilldelats.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »