Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 28 januari, 2019 - 13:42Uppdaterad: måndag, 28 januari, 2019 - 16:14
  • Anders Rundberg och John Bertell Foto: Martina Eriksson

Åländskt företag levererar system till Spaniens största rederi

Det åländska IT-företaget Carus har nyligen vunnit framgång på den spanska marknaden då man sålt ett komplett IT-system till Spaniens största rederi. Att ta sig in på marknaden i Spanien kom dock med en viss utmaning.

- Medelhavsmarknaden är en lokal marknad, kommer man utifrån är det oerhört svårt att göra affärer, man måste ses som en lokal leverantör. Det gjorde att vi först letade efter en partner och fann Jose Rodriguez som är vår man i Spanien, säger Anders Rundberg vd på Carus.
Rundberg förklarar vidare att det finns en viss kulturskillnad länderna emellan, som man måste förstå och ta i beaktande då man gör affärer och att vissa saker försvinner i översättningen då man översätter från spanska till engelska och från engelska till svenska. John Bertell, sales director på Carus förklarar att systemet man sålt till det spanska rederiet är ett ombordsystem som omfattar hela kassasystemet som löper igenom alla verksamheter ombord och dessutom omfattar hela lagersystemet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »