Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 2 april, 2024 - 05:51

Åländskt företag bygger en fyr till Norra Bottenviken

Eriksson Bygg Ab har fått i uppdrag att bygga ett fyrfundament och montera ett fyrtorn som ska levereras till Norra Bottenviken utanför Kemi.

Fundamentet som väger 1 500 ton kommer att byggas på en stor pråm vid företagets lager på Möckelö, vilket ger jobb åt 10 personer i tre månader. Det 34 ton tunga fyrtornet, som byggs i riket eller i Estland, ska transporteras till Möckelö för att monteras på fundamentet.

Bengt Eriksson, som är vd för Eriksson Bygg Ab och projektchef för projektet Kemi fyr, säger att det är ett spännande och krävande uppdrag. 

– I mitten av augusti ska vi bogsera pråmen mot Kemi, där konstruktionen ska sänkas ned i havet till 14 meters djup, vilket blir en mycket stor utmaning, säger Bengt Eriksson.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »