Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 9 juni, 2022 - 06:09Uppdaterad: torsdag, 9 juni, 2022 - 12:43
  • Grundarna Sunniva Hansson, Sandra Boström och Julia Lindholm. Foto: Elin Johansson

Åländsk tankesmedja nytt forum för samhällsdebatt

Policylabbet Granit är ett nytt forum för samhällsdebatt på Åland.

Labbet, som lanserades igår, onsdag, är en tankesmedja som genomför både skriftliga publikationer och konkreta projekt med syfte att påverka den åländska samhällsutvecklingen. Initiativtagare till tankesmedjan är ålänningen Julia Lindholm som bor och arbetar i Bryssel. Hon såg ett behov av ett forum utanför politiken där man kan delta i debatten och påverka i det åländska samhället.

- Jag hade länge letat efter ett sätt att få in mer kreativa idéer och ett annat mer kollaborativt sätt att arbeta med policy på Åland, säger Lindholm.
Sedan uppstarten under hösten 2021 har labbet satt igång ett flertal studier och projekt. De har bland annat lanserat ett gratis digitalt verktyg i form av en databas som ska främja ett ökat antal kvinnor i beslutsfattandet på Åland.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »