Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 25 oktober, 2023 - 16:00Uppdaterad: onsdag, 25 oktober, 2023 - 16:38

Åländsk redare om fartyget som sjönk på Nordsjön: ”Vi var med om en likande situation på åttiotalet”  

Dan Mikkola, vd för Godby Shipping, säger att han under gårdagen fick höra om fartygsolyckan på Nordsjön. Hans bedömning är att något måste ha gått ”rejält snett” på båda fartygen.   

På tisdagen väckte kollisionen mellan två lastfartyg på Nordsjön internationell uppmärksamhet i och med att det ena fartyget sjönk. Olyckan ägde rum sydväst om ön Helgoland och i området befann sig två av åländska Godby Shippings fartyg, Midas och Misana. Godby shipping var inte på något sätt involverat i olyckan eller räddningsarbetet, men Ålands radio tog tillfället i akt att ringa upp rederiets vd Dan Mikkola för att i allmänna termer resonera om den här typen av olyckor och hur de kan äga rum i dagens värld.  

- Det är självklart att det alltid finns en risk att olyckor sker till sjöss. Vi har varit med om en likande situation på åttiotalet då ett av våra fartyg, Magdalene, blev nedseglat av ett väsentligt större fartyg på ungefär det här sättet och sjönk relativt snabbt. Den gången klarade sig hela besättningen, men fartyget som seglat på dem stannade inte ens för att titta hur det gick.
Men det var åttiotalet det, säger Dan Mikkola.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »