Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 16 februari, 2010 - 07:21Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:23

Åländsk forskare belönas

Överlärare Regina Santamäki-Fisher vid Ålands Högskola får i dag ett stipendium på 100.000 svenska kronor. Det är Konung Gustav V:s och Drottning Victorias Stiftelse som i år delar ut tre stipendier till förmån för olika projekt. Ett av projekten är Regina Santamäki-Fishers som heter "Inre styrka och sårbarhet bland äldre kvinnor i Norden - ett salutogent perspektiv". Det handlar om hälsofrämjande och vill bland annat förklara vad i åldrandet som kan ge upplevelser av hälsa och välbefinnande. Åland är intressant eftersom åländska kvinnor har den längsta livslängden i Norden. Stipendieutdelningen sker idag i Ordenshuset i Helsingfors. Det är första gången en forskare på Åland får ett stipendium av stiftelsen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »