Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 6 november, 2018 - 14:42Uppdaterad: tisdag, 6 november, 2018 - 17:07
  • Mari Seppälä, Stephan Toivonen och Johan Boman presenterade partiprogrammet. Foto: Eva Ringbom-Fonsell

Åländsk demokrati till val med uppdaterat partiprogram

Åländsk demokrati presenterade i dag ett uppdaterat partiprogram inför valet nästa år. Säkert är att åtminstone Stephan Toivonen och Johan Boman ställer upp, Mari Seppälä är ett nytt namn som funderar på att ställa upp för partiet. Det är inte fastslaget ifall Nils Manelius och Ulf Damsten, som ingick i valmansföreningen, ställer upp.

-Vi vill hitta nya kandidater men många har bilden att vi är ett enfrågeparti, men det stämmer inte, säger Stephan Toivonen.

Han säger att man vill lyfta bland annat vindkraftsfrågan och miljöbilar, där även gasbilar borde få bidrag som elbilar. De anser också att de juridiska möjligheterna att ersätta företagare som drabbades i PAF-härvan borde utredas. Partiet ställer sig också frågande till om det faktiskt är människan som orsakar klimatförändringarna och man är helt emot politiskt beslutad flyktinginvandring.

Stephan Toivonen säger att han kommer fortsätta att vara tidvis bosatt i Portugal om han blir invald.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »