Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 29 mars, 2010 - 12:33Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Ålandsbanken drar in 24 tjänster

Ålandsbanken drar in 24 tjänster, det meddelar banken i dag i ett pressmeddelande. Banken kallade i dag till samarbetsförhandlingar i Finland angående ett behov av att minska med 24 tjänster på det finska fastlandet samt inom koncernfunktioner på Åland. Förhandlingarna startar den 12 april.Vd Peter Wiklöf säger att detta är en följd av köpet av Kaupthing Sverige och att man hoppas att på detta sätt spara tre miljoner euro. -Vi har nu i ett år haft dubbla centralfunktioner och mer än hälften av besparingsbehovet finns på den svenska sidan. Hur många tjänster det kan röra sig om är tillsvidare oklart, säger Peter Wiklöf.Av de 24 tjänster som det gäller i Finland, säger Wiklöf att han tror att det främst gäller tjänster i riket. Han tror att förhandlingarna om neddragningarna ska vara klara i slutet av maj.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »