Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 juni, 2021 - 14:45Uppdaterad: torsdag, 3 juni, 2021 - 17:15
  • Graham Robins, Annika Dahlblom, Peter Wiklöf, Ulrica Lindström och Mikael Mörn. Foto: Rasmus Karlsson.

Ålandsbanken donerar Bomarsundskonst till Ålands museum

Ålandsbanken donerar en konstsamling värd uppskattningsvis 500.000 euro till Ålands museum och Ålands landskapsregering.

Samlingen besår av cirka 250 objekt och består till största delen av litografier, berättar Graham Robins, som är projektledare för besökscentret i Bomarsund.

- Det är slaget om Bomarsund som uppmärksammas i största delen av verken. De är till stor del tryckta i Storbritannien och Frankrike, säger han.

Samlingen kan ses första gången i november i Ålands kulturhistoriska museum, säger museichef Annika Dahlblom.

- En del av materialet tar också plats i utställningen som produceras för Bomarsundscentret. Delar blir i digitala format, men det kan hända att något original placeras där, säger hon.

Ålandsbanken väljer att donera samlingen eftersom man inte har möjligheter att visa den i sina egna lokaler, säger Ålandsbankens vd Peter Wiklöf.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »