Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 10 mars, 2010 - 12:19Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:23

Ålands Renhållning sköter<br>avfallet i Sund

Avfallshanteringen i Sunds kommun ska skötas av Ålands Renhållning. Det har kommunstyrelsen beslutat efter att ha sett på de två anbud som kommit in. Det andra anbudet var från Klara skärgårdens renhållning, men det var mindre förmånligt och dessutom inte komplett. Bland annat var en del av de medskickade intygen skrivna på finska, och dessutom hade Klara inte näringsrätt.I höstas hade Sund tänkt sig att skriva avtal med Klara, men efter en anmälan till marknadsdomstolen tvingades kommunen till ett anbudsförfarande. Vid årsskiftet lämnade Sunds kommun Mise, och hoppas att lösningen med Ålands Renhållning på sikt ska bli billigare. Kommunen ska betala drygt 83.000 euro per år för att Ålands Renhållning ska sköta renhållningen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »