Redaktionschef Camilla Karlsson-Henderson:
Publicerad: fredag, 18 oktober, 2019 - 15:30, uppdaterad: söndag, 20 oktober, 2019 - 08:47

Ålands Radio valvakar ikväll

Idag, söndag, är det lagtings- och kommunalval. Här på Ålands Radio sänder vi traditionsenligt vår valvaka ikväll med start klockan 19.00 tills ett valresultat står klart.

Redaktionschef Camilla Karlsson-Henderson berättar att valvakan direktsänds i Ålandskanalen, i Ålands Radio på 91,3 MHz och även streamas på vår hemsida.

Ålands Radio finns på plats i Alandica på JCI Mariehamns valvaka där vi byggt upp en studio. Under kvällen blir det regelbunden resultatrapportering, valanalyser och givetvis gäster. Som expertkommentator fungerar den Ålandskända forskaren Siv Sandberg.
De stora händelserna under kvällen går också att följa via Ålands Radios Facebook och Twitter. På Ålands Radios Instagramkonto kan du följa med valvakan bakom kulisserna.

Fler Nyheter

Sjöblom fortsätter träna AIK

Caroline Sjöblom fortsätter träna AIK tillsammans med Robert Lison Svanström. Det nya kontraktet sträcker sig över de två kommande säsongerna.

Åland sätter press på riksdagen

Landskapets förvaltnings- och utvecklingschef Dan E Eriksson
Höj avräkningsgrunden för klumpsumman till 0,47 procent, annars kan förslaget till nytt ekonomiskt system förfalla.

Åland Post är inte oroliga över sympatistrejk

Eivor Granberg och Dan Johansson vid Åland Post
Åland Post säger att de inte är oroliga för Sjömansunionens sympatistrejk. Eivor Granberg, affärsområdeschef för posttjänster på Åland Post berättar att man får ta det som det kommer.

Ingen biltrafik på Embarsunds linjen nästa tisdag

Reparationsarbete med färjklaffen på Finholma i Föglö innebär att ingen biltransport är möjlig under fyra timmar tisdag 26 november.

Lagtinget tar paus

Nyhetsnotisen i ljudformat
Lagtinget tar paus till den 2 december. De planerade plenumen under resten av november är inställda för att finans- och näringsutskottet ska ha tid att bereda budgetförslaget för landskapet år 2020.

Campos flyttar till Umeå

Nyhetsnotisen i ljudformat
Briana Campos lämnar Åland United efter fyra år för spel i Umeå IK. Campos ansluter till UIK vid årsskiftet.

Arbetslösheten ökade något

Nyhetsnotisen i ljudformat
Det relativa arbetslöshetstalet var i oktober 3,4 procent. Det är en liten ökning jämfört med samma månad ifjol, då det var 3,1 procent. Det här visar statistik från Ålands statistik- och utredningsbyrå.

Fellman uttagen till IBU-cupen

Nyhetsnotisen i ljudformat
Jenny Fellman är uttagen som en av fyra skidskyttar från Finland som ska tävla i IBU-cupen i de tre första inledande tävlingarna.

Polismyndigheten: Ärendet sköttes korrekt

Nyhetsnotisen i ljudformat
Landskapsregeringen (LR) har svarat på riksdagens justitieombudsman (JO) begäran om klargörande i ett fall där en förundersökning om misstänkt diskriminering blivit liggande så pass länge att ärendet efter två år preskriberats. Några dagar senare har en kommissarie fattat beslut om att ärendet skulle avslutas.