Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 6 oktober, 2021 - 22:00Uppdaterad: torsdag, 7 oktober, 2021 - 05:33
  • Magnus Lundberg. Foto: Tomas Tornefjell.

Ålands Radio inleder samarbetsförhandlingar

Styrelsen för Ålands Radio och TV Ab har fattat beslut om att inleda samarbetsförhandlingar med målet att minska personalkostnaderna med 100.000 euro.

   -Vi behöver spara totalt 200.000 euro och 100.000 av dessa räknar vi med att spara genom att minska personalkostnaderna. Det säger Magnus Lundberg (c) som är styrelseordförande för Ålands Radio och TV Ab.

Processen beräknas pågå i två månder. Förhandlingarna kan till exempel leda till överföring av personal till deltid, eller i yttersta fall uppsägning eller annan avgång.

Den största löpande kostnaden för bolaget är personalkostnader, som motsvarar 68% av bolagets löpande utgifter.

   -I och med landskapsregeringens beslut häromveckan att inte justera medieavgiften inför år 2022 så kan det konstateras att bolaget inte kan ligga kvar på samma kostnadsnivå inför år 2022. Det säger styrelseordförande Magnus Lundberg.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »