Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 12 maj, 2023 - 14:45Uppdaterad: fredag, 12 maj, 2023 - 14:48

Ålands Natur & Miljö lyfter inte huggormen men vill att rödlistade arter ses över

Om Åland ska följa efter riket med en egen fridlysning av huggormen är inte en specifik fråga som föreningen Ålands Natur & Miljö aktivt driver. Däremot har man gjort ett allmänt påtalande om att lagstiftningen i stort behöver ses över.  

– Listan över rödlistade arter behöver ses över här på Åland och uppdateras, och hållas uppdaterad också kontinuerligt, säger föreningens verksamhetsledare Josefine Egenfelt

Under 2021 skrev föreningen Ålands Natur & Miljö remissvar på naturvårdsförordningen som då var aktuell för förnyelse, men någon revidering av förordningen har ännu inte skett. 
– Jag vill gärna uppmana politikerna att ta tag i naturvårdslagstiftningen, säger Josefine Egenfelt. 

På frågan om hon tycker att huggormen behöver fridlysas på Åland säger Josefine Egenfelt att det känns konstigt att den inte skulle vara fridlyst här på Åland, med tanke på att den är fridlyst på båda sidor om Ålands hav.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »