Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 2 februari, 2021 - 10:41Uppdaterad: tisdag, 2 februari, 2021 - 14:40

Ålands incidens lägst i landet

Åland har nu Finlands lägsta incidenstal. 14-dagarsincidensen ligger för närvarande på tio, det sade landskapsläkare Knut Lönnroth på landskapets pressinfo om coronaläget i går.

-Provtagningen ligger på en stabil nivå och antalet positiva fall sjunker stadigt. De senaste två veckorna har vi haft totalt tre positiva fall och inget av dem misstänks vara samhällssmitta. Det innebär att vi är tillbaka på utgångsnivå men med tanke på läget i våra närregioner behåller vi de restriktioner som är aktuella för accelerationsfasen, sade Knut Lönnroth.

Det innebär att rekommendationerna om munskydd där det är svårt att hålla avstånd och en begränsning på 20 personer vid offentliga tillställningar fortsatt gäller. 50 personer kan samlas om man kan följa anvisningarna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »