Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 6 juli, 2017 - 17:25
  • Sportchef Jani Westerlund menar att det är meningen att idrotten inte ska vara partipolitisk men att det egentligen inte finns några regler. Arkivfoto: Owe Sjöblom.

Ålands Idrott om regler kring sponsring

- Det finns inga tydliga regler utan det är upp till varje idrott att bestämma vad som är lämpligt och vad som inte är det. Men idrotten i sig försöker ju vara partipolitiskt obunden eftersom att den är en för allmänheten tillgänglig fritidssysselsättning.

Det säger Jani Westerlund, sportchef på Ålands Idrott om regler kring sponsring av politiska partier. Han menar att det är upp till varje förening i sig att bestämma vilka de med gott samvete kan bli sponsrade av, förutom alkoholrelaterade sponsorer, som är förbjudna. I Sverige å andra sidan har man också förbjudit partipolitiska sponsorer inom idrotten, men i Finland är det alltså mer oklart var gränsen går. Jani Westerlund menar att det ofta bara handlar om att få in pengarna man behöver när det kommer till kritan.

- Det är ju en jakt på sponsorpengar som är naturlig inom idrotten. Ibland kanske man inte tänker hela steget utan säger ja till allt och alla för att man behöver ha in pengar helt enkelt, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »