Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 9 november, 2022 - 05:46Uppdaterad: onsdag, 9 november, 2022 - 07:42
  • Knut Lönnroth och föreningen Ålands hälsoalternativ har olika åsikter. Arkivfoto.

Ålands hälsoalternativ håller inte med landskapsläkaren

Föreningen Ålands hälsoalternativ anser inte att föreläsningen som de nyligen arrangerade innehöll marknadsföring av en enskild klinik.

Som Ålands Radio har rapporterat om ansåg landskapsläkare Knut Lönnroth att Paf-medel inte borde ha finansierat föreningens föreläsning om funktionsmedicin och precisionshälsa.

- Framför allt eftersom det visade sig att det handlade om marknadsföring, sa han då.

Föreningen håller inte med och framför i ett mejl till Ålands Radio att det inte heller var syftet med föreläsningen. Föreningen framför också att deras föreläsning, till skillnad från andra som finansierats genom Paf-medel, presenterade ett ”nytänkande som inte finns inom den reguljära vården”.

”Om offentligt anställd (”neutral”) föreläsare ska vara ett krav för tilldelning av Paf-medel blir det svårt, inte bara för oss utan också för andra föreningar, att arrangera föreläsningar – om samma regel ska gälla för alla”, skriver de.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »