Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 10 september, 2024 - 21:45Uppdaterad: tisdag, 10 september, 2024 - 21:45
  • Terminalen i Mariehamn. Arkivbild.

Ålands Folkrederi har fört diskussioner med Viking Line

Viking Line och Ålands Folkrederi har träffats gällande projektet med trafik mellan Kapellskär och Mariehamn, enligt Viking Lines informationschef Johanna Boijer-Svahnström.

Däremot är det ännu för tidigt att säga något om ett eventuellt samarbete och man har heller inte diskuterat saken.  

– Vi har träffat dem och haft intressanta diskussioner med två personer ur gruppen. Helt förutsättningslöst satt vi och diskuterade det här projektet, säger hon.  

Boijer-Svahnström säger att det handlar om en väldigt tidig diskussion som hölls för några veckor sedan. Bland annat gav man tips om vad som behöver tas i beaktande om man startar upp trafik. Enligt Boijer-Svahnström är det lönsamheten året runt som är A och O på Kapellskärslinjen.  

– Vi vet ju själva att det kan vara utmanande och det räcker inte med att bara ålänningar åker på linjen. Man måste också attrahera till exempel svenska kryssare, säger hon.  

Från Viking Lines sida betonar Johanna Boijer-Svahnström att man inte diskuterat något samarbete, men säger att man har en god relation med Ålands Folkrederi och att inget hindrar Viking Line att diskutera med Folkrederiet på liknande sätt som man hittills gjort.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »