Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 18 oktober, 2019 - 11:46Uppdaterad: fredag, 18 oktober, 2019 - 13:19

Alandia öppnar för aktiehandel

Finansinspektionen har godkänt Alandias nya bolagsordning som Alandias bolagsstämma godkände i maj och den nya bolagsordningen är införd i handelsregistret. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Alandias styrelse beslutade i går att Alandias aktier ska anslutas till värdeandelssystemet. Alandia är ett onoterat bolag och inget beslut om en eventuell notering har tagits. Bolagsordningen har förenklats och möjliggör att bolagets aktier kan anslutas till värdeandelssystemet efter styrelsen beslutad anmälningsdag och den tidigare hembudsklausulen har tagits bort. Bolagets officiella firmanamn har ändrat från Försäkringsaktiebolaget Alandia till Alandia Försäkring Abp. Namnbytet föranleder inga åtgärder av Alandias kunder.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »