Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 21 september, 2020 - 22:00Uppdaterad: onsdag, 23 september, 2020 - 13:18
  • Alandia försäkring förutspår att Amorellas grundstötning blir en dyr historia. Foto Malin Lundberg

Alandia försäkring: "Ingen liten olycka"

Jan Limnell, som är direktör för sjöförsäkringar vid Alandia försäkring spår att Amorellas grundstötning kommer att bli en dyr historia.

-Det var inte frågan om någon liten olycka och det kommer att kosta en hel del. Även bärgningsoperationen blir komplicerad och kostsam, säger Jan Limnell.

Han menar också att den här olyckan verkar vara av en allvarligare art än olyckan 2013 då Amorella också grundstötte i samma farvatten.

Alandia föräkring fick i ett mycket tidigt skede veta om grundstötningen och att man varit med genom hela processen och har ungefär samma information som Viking Line i fallet.

-Vi har helt enkelt försökt stöda vår kund så gott det går.

Enligt Limnell spelar det ingen roll ur försäkringssynpunkt om olycksorsaken var ett tekniskt fel eller ett mänskligt misstag

-Det ena är inte mer ersättningsbart än det andra.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »