Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 27 april, 2022 - 06:20Uppdaterad: onsdag, 27 april, 2022 - 07:57
  • LR vill vara med i Hagasamrbetet. Arkivbild.

Åland vill vara med i Hagasamarbetet

Landskapsregeringen vill att inrikesministeriet tar initiativ till att Åland ges möjlighet att delta i Hagasamarbetet, som är ett samarbete för att förebygga, mildra och hantera konsekvenser av allvarliga incidenter.

Hagasamarbetet inleddes med ett möte mellan de nordiska ministrarna med ansvar för civilt skydd och beredskap i april 2009.

Landskapsregeringen anser att Åland bör få vara med i samarbetet eftersom allmän ordning och säkerhet samt brand- och räddningsväsendet är Ålands egen behörighet. Eftersom Åland har behörighet inom räddningstjänst och den civila krishanteringen skulle Åland ha stor nytta av att ingå i Hagasamarbetet, skriver landskapsregeringen i skrivelsen till inrikesministeriet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »