Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 8 april, 2019 - 16:00Uppdaterad: måndag, 8 april, 2019 - 17:19
  • Karin Rosenberg Mattsson, Tove Erikslund och Micke Larsson arbetar alla med utvecklings- och hållbarhetsagendan. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
  • Lantråd Katrin Sjögren. Arkivfoto: Nina Smeds.

Åland vann europeiskt hållbarhetspris

Åland och Utvecklings- och hållbarhetsagendan för Åland har i dag vunnit ett europeiskt hållbarhetspris, European Sustainability Award 2019. Lantrådet Katrin Sjögren är på plats i Bryssel och tar emot priset.

Åland utsågs till vinnare i kategorin för samhällen upp till 100.000 personer. Priserna delades ut i samband med en konferens i Bryssel med kommissionens ordförande Frans Timmermans och andre vice ordförande Jyrki Katainen som värdar. Det är första gången som priset delas ut och totalt har det utsetts vinnare i sju kategorier. Åland är den enda vinnaren från Norden. Utvecklings- och hållbarhetsagendan togs fram av privatpersoner inom alla samhällssektorer inom ramen för nätverket bärkraft.ax år 2016.

-Det är med ödmjukhet och tacksamhet Åland tar emot priset och det är ett erkännande för alla som jobbar med agendan, säger Petra Granholm, medlem i utvecklings- och hållbarhetsrådet.

Katrin Sjögren säger att hon är stolt och glad att arbetet uppmärksammas av kommissionen. -Vi konkretiserar agendan tillsammans och i vår egen förvaltning gör vi det i praktiken, säger Sjögren.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »