Publicerad: söndag, 4 oktober, 2020 - 13:47Uppdaterad: fredag, 11 december, 2020 - 18:37
  • Åland United firar klubbens första cupguld. Foto: Owe Sjöblom
  • Spelarna hämtar sina guldmedaljer. Foto: Owe Sjöblom
  • Lagen inför matchen. Foto: Owe Sjöblom.
  • Åländska supportrar på läktaren. Foto: Owe Sjöblom

Åland United vann cupfinalen

Fotboll: Åland United vann finalen i Finlands Cup med 2-1 över TiPS.

Anni Miettunen blev stor segerregissör för Åland United. Hon slog hörnan som Pille Raadik nickade via TiPS-spelare i mål i den 19:e minuten. Miettunen satte själv 2-0 i den 33:e minuten fint frispelad av Ode Fulutudilu.

Knappa tre minuter in i den andra halvleken reducerade TiPS genom ett självmål. Jenna Topras avslut räddades först av ÅU-målvakten Anna Tamminen men bollen for oturligt nog rakt på Tiia Peltonen och in i mål. Stärkta av målet tryckte TiPS på under den andra halvleken men Åland United lyckades hålla undan till seger. 525 personer såg finalen på plats i Myrbacka.