Publicerad: tisdag, 25 augusti, 2020 - 21:49Uppdaterad: onsdag, 26 augusti, 2020 - 10:10
  • Isabella Mattsson, Åland United. Arkivbild.

Åland United tog hem segern i sista minuten

FOTBOLL. I den sista minuten av tilläggstiden lyckades Ode Fulutudilu få in bollen i mål när Åland United mötte seriejumbon TPS från Åbo tisdag kväll.

Målet gav ÅU segern med 1-0. ÅU leder damernas nationella fotbollsliga och gick in i matchen som favoriter. Efter en trevande första halvlek ökade ÅU trycket i andra halvlek. Men målet kom precis före domaren blåste av matchen. Spelaren Isabella Mattsson säger att ÅU dominerade matchen men att det var svårt att spela mot ett lag som satsade så hårt på att försvara.

- Vi kom inte riktigt igenom, så det satt hårt inne i dag, säger hon.

ÅU hade många chanser varav en ribbträff när Anna Westerlund nickade bollen i ribban under andra halvlek. Uppladdningen inför matchen har varit som inför vilken annan match som helst, säger Isabella Mattsson.

- Det var ingen lätt match och vi visste att om vi inte gör vårt jobb blir det svårt. Vi kämpade och pressade hela matchen, säger hon.

Nästa match för ÅU är på lördag på hemmaplan mot JyPK från Jyväskylä.