Publicerad: lördag, 18 juli, 2020 - 19:29Uppdaterad: måndag, 20 juli, 2020 - 07:23
  • Monica Hagström gjorde Åland Uniteds första mål. Foto: Hasse Persson Bru

Åland United slog HJK med 2-1

Åland United vann lördagens hemmamatch mot HJK med 2-1.

ÅU:s första mål kom redan i den tredje minuten, när Monica Hagström gjorde 1-0. I den nionde minuten sköt Emelie Johansson in 2-0 bakom Anna Koivunen i HJK:s mål. ÅU hade också bollen i mål i den 16:e minuten, men det dömdes bort för offside.

I den 65:e minuten smällde Anna Huhta in ett reduceringsmål för HJK, men trots en hård press från bortalaget kunde man inte komma riktigt nära och ÅU kunde knipa segern. ÅU:s tränare Samuel Fagerholm var efter matchen lättad över att man kunde stå emot HJK:s press.

- Såklart ville vi kunna hålla i bollen mer i andra halvlek, men vi kunde försvara oss bra och säkra vinsten, säger Samuel Fagerholm.

Dagens vinst inför 306 åskådare på WHA innebär att ÅU är på andra plats i tabellen efter sex spelade matcher.