Publicerad: lördag, 8 augusti, 2020 - 18:52Uppdaterad: lördag, 8 augusti, 2020 - 19:53
  • Åland United firar efter 2-0. Foto: Victor Enberg, ÅRTV
  • Anni Miettunen fälldes i den 42:a minut vilket resulterade i straff för hemmalaget. Foto: Victor Enberg, ÅRTV.
  • Monica Hagström placerade säkert in 2-0 från straffpunkten. Foto: Victor Enberg, ÅRTV.

Åland United segrade trots sent reduceringsmål

En stabil laginsats låg bakom Åland Uniteds seger mot FC Honka under lördagseftermiddagen på Wiklöf holding Arena, där slutresultatet skrevs 2-1.

Det var hemmalaget som tog tag i taktpinnen efter att dagens huvuddomare Lina Lehtovaara blåst igång matchen. Redan i den sjunde matchminuten kom ledningsmålet. Monica Hagström avslutade inne i straffområdet, ett skott som gästernas målvakt Pauliina Noura räddade, men Ashley Riefner kunde enkelt placera in returen i öppet mål, 1-0. Resterande del av den första halvleken bjöd inte på några farliga målchanser, men det var ändå Honka som jobbade sig in i matchen. Trots det var det ÅU som fick det sista ordet innan halvtidsvilan då Anni Miettunen fälldes i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Monica Hagström placerade säkert in straffen och hemmalaget kunde gå in i halvtid med en tvåmålsledning.

ÅU kontrollerade den andra halvleken men i den 87:e minuten blåstes dagens andra straff, den här gången för gästerna. Inka Kaivola tvekade inte från elvameters-punkten, 2-1. Gästerna tryckte på för ett kvitteringsmål under slutminutrarna utan någon lycka och 2-1 blev matchens slutresultat.

Dagens seger innebär att man nu placerar sig på en andraplats i tabellen, fyra poäng bakom ledande TiPS. Nästa match spelas inkommande lördag på bortaplan mot KuPS.