Publicerad: lördag, 8 augusti, 2020 - 18:52Uppdaterad: lördag, 8 augusti, 2020 - 19:53
  • Åland United firar efter 2-0. Foto: Victor Enberg, ÅRTV
  • Anni Miettunen fälldes i den 42:a minut vilket resulterade i straff för hemmalaget. Foto: Victor Enberg, ÅRTV.
  • Monica Hagström placerade säkert in 2-0 från straffpunkten. Foto: Victor Enberg, ÅRTV.

Åland United segrade trots sent reduceringsmål

En stabil laginsats låg bakom Åland Uniteds seger mot FC Honka under lördagseftermiddagen på Wiklöf holding Arena, där slutresultatet skrevs 2-1.

Det var hemmalaget som tog tag i taktpinnen efter att dagens huvuddomare Lina Lehtovaara blåst igång matchen. Redan i den sjunde matchminuten kom ledningsmålet. Monica Hagström avslutade inne i straffområdet, ett skott som gästernas målvakt Pauliina Noura räddade, men Ashley Riefner kunde enkelt placera in returen i öppet mål, 1-0. Resterande del av den första halvleken bjöd inte på några farliga målchanser, men det var ändå Honka som jobbade sig in i matchen. Trots det var det ÅU som fick det sista ordet innan halvtidsvilan då Anni Miettunen fälldes i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Monica Hagström placerade säkert in straffen och hemmalaget kunde gå in i halvtid med en tvåmålsledning.

ÅU kontrollerade den andra halvleken men i den 87:e minuten blåstes dagens andra straff, den här gången för gästerna. Inka Kaivola tvekade inte från elvameters-punkten, 2-1. Gästerna tryckte på för ett kvitteringsmål under slutminutrarna utan någon lycka och 2-1 blev matchens slutresultat.

Dagens seger innebär att man nu placerar sig på en andraplats i tabellen, fyra poäng bakom ledande TiPS. Nästa match spelas inkommande lördag på bortaplan mot KuPS.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »