Publicerad: lördag, 16 oktober, 2021 - 15:48Uppdaterad: söndag, 17 oktober, 2021 - 15:47
  • Guldjubel för andra året i rad. Foto: Hans Persson-Bru
  • Matilda Nurmi. Foto: Hans Persson-Bru
  • Steve Beeks. Foto: Hans Persson-Bru
  • Laget tackade de många åländska supportrarna på plats på Olympiastadion. Foto: Hans Persson-Bru
  • Supportrarna firade i bussen i väntan på återförening med laget ombord på båten hem. Foto: Anna Dahlgren

Åland United är cupmästare

För andra året i rad är Åland United mästare i Finlands cup.

Roosa Bröijer gav PK-35 Vanda ledningen i den 41:a minuten, men Pille Raadik kunde kvittera i upptakten av den andra halvleken.

Spelmässigt var inte matchen någon riktig fullträff för något av lagen, men när en mållös förlängning tvingade fram straffläggning så var det till slut Åland United som visade på störst kyla och kvalitet när matchen väl skulle avgöras.

Matilda Nurmi blev stor matchhjälte med sina två straffräddningar, samtidigt som Dana Leskinen, Cassandra Korhonen, Monica Hagström och Sarah Troccoli satte sina straffar.