Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 17 maj, 2021 - 17:05Uppdaterad: tisdag, 18 maj, 2021 - 08:30
  • Vaccineringen sker i Åland posts lokaler. Arkivbild.

Åland i topp när det gäller fullt vaccinerade

42 procent av ålänningarna som är 16 år fyllda har fått en dos coronavaccin och Åland ligger i topp i landet när det gäller fullt vaccinerade personer.

Tolv procent av ålänningarna över 16 år är nu fullt vaccinerade. 34 procent av ålänningarna har fått den första dosen. Det framkom i dag på landskapsregeringens presskonferens om coronaläget.

-Många är förundrade över att man i andra sjukvårdsdistrikt kommit lägre ned i åldrarna med vaccinationerna och att vi fortfarande håller på med de som är 55+. Det beror på att det är så många av de äldre som velat vaccinera sig och nu får den andra vaccindosen. Dessutom kom vi snabbt igång med att vaccinera de äldre och sjukvårdspersonal, säger smittskyddsläkare Tora Woivalin.

Enligt henne har Åland fått samma kvot vaccin som Helsingfors sjukvårdsdistrikt och Åboregionen.

-Vi har ändå framfört önskemål om att få större andel doser, det är nämligen på väg extra doser till Finland och vi hoppas få ta del av dem eftersom vi är ett gränsområde nära Sverige med mycket hög incidens, säger Tora Woivalin.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »