Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 13 oktober, 2021 - 10:07Uppdaterad: onsdag, 13 oktober, 2021 - 17:06
  • Nu ska Ålands gräns likställas med gränsen i norr. Arkivbild.

Åland ska likställas med gränsen i norr

Gränstrafiken mellan Åland och Sverige ska behandlas lika som gränsen i norra landet, det skriver nu även social- och hälsovårdsutskottet i sitt betänkande om lagförslaget som föreslår att inresebegränsningarna på grund av pandemin förlängs till och med den 31 december 2021.

Det var grundlagsutskottet som påpekade detta i sitt utlåtande förra veckan och nu har social- och hälsovårdsutskottet tagit det till sig. I samma lagförslag finns även införandet av coronapass. Detaljer i förslaget diskuteras ännu men syftet med passen är att möjliggöra för till exempel restauranger, museer och evenemang att ha öppet istället för att införa andra begränsningar. Första behandlingen i riksdagen var i går tisdag och andra behandlingen är på fredag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »