Publicerad: onsdag, 30 september, 2020 - 06:01Uppdaterad: onsdag, 30 september, 2020 - 06:01
  • Åland Posts vd Henrik Lundberg och ekonomichef Johan Sundblom i det som kan blir den nya gallerian i postterminalen i Sviby. Foto Nina Smeds

Åland Post planerar galleria i Sviby

En galleria med restaurang är ett möjligt användningsområde för Åland Posts lokaler i Sviby när verksamhetens förutsättningar förändras. Det säger Åland Posts ekonomichef Johan Sundblom.

Lågvärdesgränsen för skattegränsen försvinner nästa sommar och möjligheten att tjäna pengar på att dela ut post minskar hela tiden.

-Det jag tror på är tillgången vi har i form av postterminalen i Sviby där vi dels kan hålla igång egen verksamhet och ha extern uthyrning, säger han.
Han nämner en idé om en galleria som kan öppna inom ett år. Man har redan en restaurang och det finns 700 kvadratmeters utrymme som blir ledigt som kan användas för handel eller för industriell verksamhet. Postens affärshemligheter blir inte hotade av en galleria säger vd Henrik Lundberg.

-Det är en liten ombyggnad som behöver göras med dörrar vid trapporna. Vi har ju den här anläggningen på 26.000 kvadratmeter som är byggd för plock- och packverksamheten som bygger på lågvärdesgränsen som försvinner, så vi måste hitta på någon alternativ användning, säger han.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »