Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 28 september, 2023 - 15:34Uppdaterad: torsdag, 28 september, 2023 - 16:44
  • På tisdag inleds omställningsförhandlingarna. Arkivbild.

Åland Post inleder omställningsförhandlingar igen - två tjänster kan försvinna

Åland Post inleder omställningsförhandlingar den 3 oktober som berör en till två tjänster, båda placerade på huvudkontoret i Sviby.

Beslutet grundar sig på minskade affärsvolymer och ökad användning av modern teknik, vilket leder till färre arbetsuppgifter för den typ av stabsfunktioner som berörs av förhandlingarna, skriver Åland Post i ett pressmeddelande. 

– Förutom att arbetsuppgifterna blivit färre har vi även ett behov av att effektivisera vår verksamhet, både på grund av de senaste årens sämre lönsamhet och den svaga konjunkturutvecklingen, säger Marika Lindström, personalchef vid Åland Post. 
Omställningsförhandlingarna väntas vara avslutade den 17 oktober. 

Under de senaste åren har Åland Post haft omställningsförhandlingar ett flertal gånger, den senaste var i början av året då tre tjänster försvann och ett fåtal anställda fick gå ner i arbetstid. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »