Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 31 maj, 2023 - 11:55Uppdaterad: onsdag, 31 maj, 2023 - 14:07
  • Jörgen Pettersson och Viveka Löndahl. Foto: Privat

Åland med på Unescos styrelsemöte

Åland var inbjudet till nationalkommissionens årliga möte under det 216:e styrelsemötet för världens samlade Unesco-medlemmar i Paris.

Åland blev för ett tag sedan medlem nummer 200 i Unesco och blev som ny medlem inbjuden till mötet och fick även taltid. Ålands landskapsantikvarie och även generalsekreteraren för Ålands Unescomedlemskap, Viveca Löndahl, lyfte det goda samarbete som Åland haft med Finland i processen som ledde fram till medlemskapet samt Ålands speciella status och vikten av fredliga lösningar som en motvikt till krig och polarisering. 

– Vi hör till de minsta medlemsnationerna men vårt budskap ljuder högt och därför är det viktigt för självstyrda Åland att synas och själva kunna föra vår talan. Alla begriper vikten av varaktig fred, säger Jörgen Pettersson, ordförande för den åländska Unesco-kommissionen. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »