Publicerad: fredag, 29 maj, 2020 - 16:18
  • Lotta Berner-Sjölund

Åland öppnar igen – med omtanke

Tydliga riktlinjer och ett vänligt men bestämt bemötande ska trygga en turistsommar som ännu inte behöver vara förlorad.

Det är tanken bakom Visit Ålands nya kampanj med rubriken Åland öppnar igen – med omtanke.
- Vi kommer nog att se rörelse i år, om inte annat bland de i närregionerna som har personliga kopplingar till Åland. Men även för hemestrar är Åland fortfarande aktuellt som destination tror vi, säger Lotta Berner-Sjölund, VD för Visit Åland.
Åtgärden är tudelad. Medlemsföretagen ska få den information man behöver för att anpassa sin verksamhet och säkra hygienen, och de som vill semestra på Åland ska få detaljerad information både om vad som görs på Åland, och vad de som resande kan göra.
- Vi befinner oss i ett läge där det viktigaste är att vi tar hand om varandra och är trygga, och det är det vi vill att ska förknippas med Åland som turistdestination. Vi vill sammanställa och kontinuerligt uppdatera alla riktlinjer som finns och se till att dessa kommer ut till alla företagare i servicebranschen. På det sättet kan vi lyfta betydelsen av att vi har beaktat tryggheten på alla nivåer, säger Lotta Berner-Sjölund.