Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 21 november, 2011 - 14:27Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Åland och Norge<br>Europas enda skuldfria

Det är bara Åland och Norge som är skuldfria i Europa sa centerns gruppordförande i lagtinget Runar Karlsson i sitt anförande i budgetdebatten i dag. Medan krisländer som Grekland och Italien är skuldsatta upp över öronen har också EU:s stabila ekonomier som Tyskland en skuldsättning på 80 procent av bruttonationalprodukten, BNP. Detta enligt Runar Karlsson. Landskapet Ålands skulder är bara 0,5 procent av bruttonationalprodukten, medan den kommunala skuldsättningen är något högre, cirka fem procent av BNP. Runar Karlsson varnade dock för att Åland redan 2013-14 kommer att tvingas till lån om man inte får stopp på utgiftsökningarna. Runar Karlsson målar upp en glansbild, replikerade moderaternas gruppledare Roger Jansson och Ålands Framtids Anders Eriksson som påpekade att också Åland är delaktigt i Finlands statsskuld som är omfattande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »