Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 1 juni, 2023 - 12:12Uppdaterad: torsdag, 1 juni, 2023 - 12:12
  • Annette Holmberg-Jansson och Guðmundur Ingi Guðbrandsson. Pressfoto.

Åland och Island i hållbarhetssamarbete

Åland och Island ska fördjupa sitt samarbete gällande hållbar utveckling.  

I onsdags undertecknade nordiska samarbetsminister Annette Holmberg-Jansson (MSÅ) en överenskommelse tillsammans med Islands samarbetsminister Guðmundur Ingi Guðbrandsson. Det ägde rum i samband med de nordiska samarbetsministrarnas möte i Reykjavik. 

– Det känns bra att Ålands arbete kring hållbarhet uppmärksammas i Norden och vi kan dela med oss av våra erfarenheter och kunskaper till andra, säger Annette Holmberg-Jansson.  

Initiativet till ett ökat samarbete togs av Island. 

– Jag tror att vi kan nå större resultat om vi samarbetar på den internationella arenan, detta gäller inte minst hållbar utveckling som kommer in på alla samhällsområden. Det kommer att bli värdefullt för oss att samarbeta med Åland, de närmar sig frågan på ett mycket intressant sätt särskilt när det gäller involvering av civilsamhället, säger Guðmundur Ingi Guðbrandsson. 

I överenskommelsen konstateras det att både Åland och Island som små öar står inför specifika utmaningar i relation till klimatförändringarna, så som havsförsurning och förändringar i ekosystemet. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »