Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 3 december, 2019 - 15:22Uppdaterad: tisdag, 3 december, 2019 - 15:23

Åland hoppas på samma regeringsbas i riket

Det är alltid problematiskt för ett land med en regeringskris säger både det blivande lantrådet Veronica Thörnroos (C ) och det avgående lantrådet Katrin Sjögren (Lib).

-För Ålands del är det extra svårt när vi har en revidering av självstyrelselagens ekonomiska del under behandling i grundlagsutskottet, säger Veronica Thörnroos.

Hon har följt regeringskrisen vid sidan av och inte haft direktkontakt med någon av rikets regeringspartier. Hon vill inte kommentera hur systerpartiet Centern i riket agerat i misstroendefrågan.

-Varje parti sitt eget land gör sina egna bedömningar, säger hon.

Både Veronica Thörnroos och Katrin Sjögren hoppas att den sittande regeringsbasen och -programmet kan fortsätta. Katrin Sjögren litar på givna löften angående självstyrelselagen och grundfinansieringen.

-Förhållandet mellan Åland och Finland ska inte vara en bricka i ett politiskt spel, man ska kunna lita på att rättsstaten Finland fungerar oberoende vem som sitter i riksregeringen, säger Katrin Sjögren.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »